Slogan

DÜNDEN BUGÜNE TEB


TEB, müşterilerinin BNP Paribas’nın global vizyon ve imkânlarından yararlanmasını sağlamaktadır. BNP Paribas ile kurulan sinerjik iş birliği, Banka’nın küresel pazardaki gelişmeleri sürekli ve yakından izleyebilmesine olanak sunmaktadır.

8.572 ÇALIŞAN 455 ŞUBE SAYISI
ÜSTÜN BİLGİ BİRİKİMİ
VE DENEYİMİYLE
MÜŞTERİLERİNE
KATMA DEĞER KATARAK
FAALİYETLERİNİ
YÜRÜTMEKTEDİR.
455 ŞUBESİ İLE FİNANSAL
HİZMET VE ÜRÜNLER
SUNMAKTADIR.
1.619 ATM 7,3
Milyon
MÜŞTERİ
1.619 ATM’SİYLE
YILLIK YAKLAŞIK
65 MİLYON MÜŞTERİ
İŞLEMİNE ARACILIK
ETMEKTEDİR.
TEB, 2021 YIL
SONU İTİBARIYLA
7,3 MİLYON MÜŞTERİSİNE
HİZMET VERMEKTEDİR.

TEB, 1927 yılında İzmit’te Kocaeli Halk Bankası T.A.Ş. unvanıyla faaliyetlerine başladı. 1982 yılında Çolakoğlu Grubu tarafından satın alınan Banka’nın unvanı aynı yıl Türk Ekonomi Bankası A.Ş. olarak değiştirildi ve merkezi İstanbul’a taşındı.

1980’li yıllarda dış ticaret finansmanı ve yatırım bankacılığına odaklanan TEB, 2000 yılının Şubat ayında sermayesini yatırımcılara açtı. TEB payları Borsa İstanbul Ulusal Pazarı’nda işlem görmeye başladı. Payları temsil eden depo sertifikaları için Londra Borsası’nda kota alındı.

TEB, 2021 yılı itibarıyla 65 ülkede faaliyet gösteren ve Euro Bölgesi’nin lider bankalarından olan BNP Paribas ile 10 Şubat 2005 tarihinde ortaklık anlaşması imzaladı.

Bu ortaklık sayesinde uluslararası finans piyasalarının önde gelen kurumlarından BNP Paribas Grubu ile iş birliği oluşturarak global vizyonunu daha da ileriye taşıdı.

BNP Paribas Grubu, 2009 yılında Fortis Bank Belçika ve Fortis Bank Lüksemburg’un çoğunluk paylarını satın alarak Fortis Bank A.Ş.’nin büyük ortağı konumuna ulaştı.

Bu gelişmenin ardından, TEB’in dolaylı çoğunluk hissedarları olan BNP Paribas Grubu ve Çolakoğlu Grubu anlaşmaya vardı. TEB ile Fortis Bank A.Ş.’nin TEB markası altında yasal birleşmesi 14 Şubat 2011’de tamamlandı.

Birleşme sonrası TEB Holding, %55 pay ile TEB’in çoğunluk hisselerine sahip oldu. Çolakoğlu Grubu ve BNP Paribas, TEB Holding A.Ş.’de %50 oranında eşit hisseye sahiptir.

TEB payları Borsa İstanbul Ulusal Pazarı’nda işlem görmekteyken, Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince yeterli çoğunluk payına sahip olan hâkim ortaklar adına, BNP Paribas Fortis Yatırımlar Holding A.Ş. ortaklıktan çıkarma hakkını kullanmak için 14 Kasım 2014 tarihinde başvuruda bulundu. Sürecin 25 Haziran 2015’te tamamlanmasıyla, TEB A.Ş. payları Borsa kotundan ve pay ihraççısı sıfatıyla TEB A.Ş. Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından çıkarıldı. Ayrıca Londra Borsası’na kote olan TEB’in başvurusu üzerine, depo sertifikaları da 31 Mart 2015 tarihinden itibaren işleme kapatıldı ve kottan çıkarıldı. Depo sertifikası programı da 6 Haziran 2015 tarihi itibarıyla sona erdi.

TEB, BNP Paribas Grubu’nun dünya çapında yaygın teşkilatı, üstün bilgi birikimi ve deneyiminden sağladığı katma değerle faaliyetlerini yürütmektedir.

Bu kapsamda Banka müşterilerine; Kurumsal, KOBİ, Hazine ve Sermaye Piyasaları, Bireysel ve Özel Bankacılık hizmetlerini vermektedir. Ayrıca iştirakleri ve Grup şirketleri aracılığıyla yatırım, faktoring ve portföy yönetimi alanlarında geniş bir yelpazeye dağılmış finansal hizmet ve ürünler sunmaktadır.

TEB, 2021 yıl sonu itibarıyla 7,3 milyon müşterisine;
· 8.572 çalışanı,
· 455 şubesi,
· 1.619 ATM,
· www.teb.com.tr internet şubesi ve
· 0850 200 0 666 Çağrı Merkezi
aracılığıyla hizmet sunmaktadır.

TEB, müşterilerinin BNP Paribas’nın global vizyon ve imkânlarından yararlanmasını sağlamaktadır. BNP Paribas ile kurulan sinerjik iş birliği, Banka’nın küresel pazardaki gelişmeleri sürekli ve yakından izleyebilmesine olanak sunmaktadır.