Haberler

Diğer Haberler

Bankacılık İşlemlerinizin Güvenliği

2020-04-10 12:17:00

Değerli Müşterilerimiz,

İçinde bulunduğumuz Koronavirüs (Covid-19) salgını döneminde, bankacılık işlemlerinizi dilediğiniz yerden hızlı ve güvenle yapabilmeniz için Mobil Bankacılık Uygulamalarımız CEPTETEB, CEPTETEB İŞTE ve İnternet Şubemizi tercih edebilirsiniz.

Salgının kamuoyunda yoğun bir gündem oluşturmasıyla birlikte siber saldırganlar özellikle koronavirüs içerikli (koronavirüs, salgın, karantina, vb.) sahte SMS, e-posta, uygulamalar üzerinden veya sosyal medyada bankamız adına yayınladıkları sahte reklamlardaki bir linke tıklamanızı isteyerek, telefonlarınıza zararlı yazılımlar enjekte etmeye ve kişisel verilerinizi ele geçirmeye çalışmaktadırlar. Böyle bir durum ile karşılaştığınızda bizlere ulaşmanızı önemle rica ederiz.

Dijital kanallarımızda aldığımız tedbirlerle sizlere güvenli bir hizmet sunmaya çalışıyoruz, sizlerin de kendi güvenliğiniz için dikkat etmeniz gereken hususları tekrar hatırlatmak istiyoruz.

  • Mobil cihazınızın sunduğu uygulama marketleri (Google Play veya Apple Store) dışında hiçbir ortamdan CEPTETEB veya CEPTETEB İŞTE uygulamalarımızı indirmeyiniz. 
  • Bankamız İnternet Şubelerine erişim için sadece www.teb.com.tr adresini kullanınız. 
  • Güvenliğinden emin olmadığınız kablosuz ağları ve bilgisayarları bankacılık işlemleriniz için kesinlikle kullanmayınız.
  • Mobil cihazınızın işletim sistemini ve internet şubemize giriş yaptığınız tarayıcınızı güncel tutmaya özen gösteriniz.
  • Bankamız herhangi bir ücret komisyon iptali için müşterilerine şifre göndermez veya müşterilerinden şifre istemez. Siber saldırganlar, Bankamızdan aradığına dair izlenim vererek kart aidatı, sigorta primi ve hesap işletim ücreti iadesi, ekstre erteleme gibi vaatlerde bulunarak dolandırıcılık amaçlı telefon aramaları yapmaktadırlar. Bu tip aramalara maruz kaldığınızda, para transferi işlemi yapmayınız, şifre ve parola bilgilerinizi üçüncü kişilerle kesinlikle paylaşmayınız.
  • Bilmediğiniz kaynaklardan veya tanımadığınız kişilerden size gelen şüpheli SMS, WhatsApp ve e-posta iletilerindeki linklere tıklamayınız.

Şüphe duyduğunuz durumlarda herhangi bir bilgi paylaşmamanızı, 0 850 200 0 666 numaralı TEB Telefon Şubesini aramanızı veya sosyal medya hesaplarımız üzerinden doğrudan bizimle iletişime geçmenizi rica ederiz. 

Saygılarımızla,

Türk Ekonomi Bankası